Ei otteluita

Uutiset

05.05.2017
Kausiennakko 2017

 

Superpesiskausi 2017 lähenee jälleen uhkaavasti ja on taas aika tutkailla hieman mitä joukkueissa on muuttunut ja mistä asetelmista kauteen lähdetään. Ennakkoon sarjassa on neljä kovinta joukkuetta, erittäin tasainen keskikasti ja pari-kolme ennakkoon heikompaa joukkuetta. Pesäpallon ystäviä hemmotellaan myös live-lähetysten puolella Ruutupalvelun puolella, josta näytetään kaikkiaan 70 ottelua kesän aikana ja lisäksi uutuutena tulevalla kaudella fanikamera jokaisessa ottelussa.

 

JymyJussit

 

Viimekauden positiivinen yllättäjä hankki riveihinsä pari kovan luokan täsmä vahvistusta naapuriseura Koskenkorvan Urheilijoista. Viime kaudella miesten Itä-Lännessäkin debytoinut Juuso Myllyniemi tuo osaamista niin vaihtotilannepelaamiseen sisällä ja pallovarmuutta linjaan ulkopelissä. Toinen vahvistus Henri Itävalo puolestaan kuuluu maan harvalukuiseen lukkarieliittiin. Nämä täsmähankinnat nostavat seinäjokisten osakkeita ja viime kauden sijoitusta lähdetään parantamaan usemmalla, kuin yhdellä sijalla.

 

Tulleet:

Juuso Myllyniemi (Koskenkorva)

Henri Itävalo (Koskenkorva)

Ossi Maunula (Välivuosi)

 

Lähteneet:

Jani Pylkkä (Vähäkyrö, 1-pesis)

Samu Sarre (Lopettanut)

 

Alajärven Ankkurit

 

Pohjalla viime kaudella käyneet ankkurit sijoittuivat runkosarjassa sijalle jumbo ja edessä oli tippuminen sarjaporrasta alemmaksi. Jyväskylän lisenssin eväämisen myötä sarjapaikka tarjoutui uudelleen Ankkureille. Viime kausi antoi pelinjohtaja Matti Iivarisen suojateille varmasti eväitä reppuun ja sijoituksen parantaminen on varmasti enemmän kuin tavoitteena. Aki Oravan ja Sami Mikkolanahon pitkät jatkosopimukset toimivat signaalina ulospäin, että joukkue erottumaan tasaisesta keskikastista myös tulevaisuudessa.

 

Tulleet:

Juha Katajisto (Hyvinkää)

Ville Väliaho (Kankaanpää)

 

Lähteneet:

Tuomas Tallbacka (Lopettanut)

Janne Kivipelto (Kouvola)

 

Hyvinkään Tahko

 

Talven aikana muistakin kuin pelillisistä asioista lehtien palstoilla esiintynyt Tahko kampesi itsensä talvikaudella vastoin ennakko-odotuksia Halli-SM lopputurnaukseen ja vaikka tuolta Seinäjoen reissulta oli tuomisina vain kokemusta oli se uudistuneelle joukkueelle kuitenkin kultaakin arvokkaampaa. Tahko koki syksyn siirtomarkkinoilla ehkä kaikkein suurimman yksittäisen tappion, kun seuraikoni Juha Korhonen siirtyi Kouvola Pallonlyöjien riveihin. Paikkaajaa ei syksyn siirtomarkkinoilla ollut edes vapaana, joten Hyvinkään joukkueeseen jäi Korhosen mentävä aukko, joka varmasti tulee näkymään ainakin lyötyjen juoksujen sarakkeessa.

 

Tulleet:

Kimmo Carlson (Jyväskylä)

 

Lähteneet:

Juha Korhonen (Kouvola)

Iiro Kuosa (Joensuu)

Juha Katajisto (Alajärvi)

 

Joensuun Maila

 

Viime kauden jälkeen jälleen pronssisten mitalien kanssa talven viettoon lähtenyt Joensuu lähtee parantamaan sijoitustaan viime kaudesta. Tämä tarkoittaisi pääsyä finaaliin. Helppoa tuo tavoite ei tule olemaan, sillä kestomenestyjien, Vimpelin ja Sotkamon lisäksi tyrkyllä syksyn viimeisiin peleihin on myös Kouvola. Kaiken osuessa nappiin tuo tavoite ei ole kuitenkaan tuulesta temmattu. Siirtomarkkinoilla haaviin tarttui etumiesten eliittiin lukeutuva Iiro Kuosa.

 

Tulleet:

Iiro Kuosa (Hyvinkää)

 

Lähteneet:

-

 

Imatran Palloveikot

 

Pitkän tauon jälkeen paluun Superpesikseen tekevä Imatra otetaan ilolla vastaan. Itä-Länsi paikkakuntanakin tänä vuonna toimiva Imatra varmisti viime syksynä nousunsa sarjaporrasta ylemmäksi ilman karsintoja voittamalla Ykköspesiksen runkosarjan. Siirtomarkkinoilta haaviin tarttui Jussi Hurskainen Kiteeltä ja Miikka Matikka Jyväskylästä. Talven peleissä yllättänyt lyöjäjokeri Lauri Rönkkö tullee yllättämään epäilijät ja lyömään ison tukun juoksuja sarjanousijan riveissä.

 

Tulleet:

Jussi Hurskainen (Kitee)

Miikka Matikka (Jyväskylä)

Lauri Kaartokallio (Kankaanpää)

 

Lähteneet:

-

 

Kankaanpään Maila

 

Viime kaudella karvan päähän pudotuspelipaikasta jäänyt satakuntalaisryhmä hankki riveihinsä kaikkien aikojen lyöjätilaston ykkösnimen, Sami Joukaisen. Vaikkei Sami enää viime kausilla olekaan ollut kausikohtaisen lyöjätilaston ykkösnimi, tuo hän nuoreen joukkueeseen tarvittavaa kokemusta. Osaamista joukkueesta kyllä löytyy ja uuden pelinjohtajan Mika Peltosen tehtäväksi jää ulosmitata tuo osaaminen ja palauttaa Maila jälleen pudotuspelijoukkueeksi.

 

Tulleet:

Sami Joukainen (Kitee)

Joni Rytkönen (Kouvola)

 

Lähteneet:

Lauri Kaartokallio (Imatra)

Petteri Kortelainen (Tampere, 1-pesis)

 

Kempeleen Kiri

 

Viime kauden nousijajoukkue pelasi nousujohteisen kauden ja lunasti itselleen Superpesislisenssin myös kaudelle 2017. Pelinjohtajarintamalla joukkueessa tapahtui liikehdintää, kun viime kauden viuhkamies Juha-Matti Ranta antoi tilaa Jarkko Kokolle. Viime kaudella lainassa Sotkamosta ollut Onni Määttä siirtyi Kempeleen kirjoille. Suurin kala Kempeleen kannalta oli kuitenkin paluumuuttaja Ossi Meriläisen saapuminen Kouvolasta takaisin kotikonnuilleen. Tämä nostaa Kirin osakkeita jo sen verran, että pudotuspelipaikka ja Oulunseudun herruus ei välttämättä ole enää kovin kaukana.

 

Tulleet:

Ossi Meriläinen (Kouvola)

Onni Määttä (Sotkamo)

 

Lähteneet:

-

 

Kiteen Pallo

 

Viime kaudella sijalle kahdeksan yltänyt Kitee hankki täksi kaudeksi riveihinsä osaamista Jyväskylästä ja Koskenkorvalta. Uutena pelinjohtajana nähdään viuhkassa debytoiva, mutta monessa liemessä pelaajana keitetty Jukka Latvala. Latvala tuo varmasti Kiteen peliin uutta juonikkuutta ja yllätyksellisyyttä varmasti ainakin sisäpeliin.

 

Tulleet:

Robert Tallbacka (Jyväskylä)

Ville Kotro (Jyväskylä)

Jouni Mäki (Koskenkorva)

 

Lähteneet:

Jussi Hurskainen (Imatra)

Sami Joukainen (Kankaanpää)

 

Koskenkorvan Urheilijat

 

Siirtomarkkinoilla varsin maltillisesti viime syksynä edennyt Koskenkorva teki lähinnä jatkosopimuksia viime kauden pelaajien kanssa. Uutena kasvona joukkueeseen liittyy viime kaudella Alajärvellä pesänvälejä viilettänyt Petrus Puputti. Koskenkorvan joukkueesta löytyykin tasainen määrä etenemis-, vaihto- ja kotiutusvoimaa. Lähtöpuolella isoja menetyksiä olivat pelipaikkojensa Suomen kärkinimiin kuuluvien Juuso Myllyniemen ja Henri Itävalon lähtö joukkueesta.

 

Tulleet:

Petrus Puputti (Alajärvi)

 

Lähteneet:

Juuso Myllyniemi (Seinäjoki)

Henri Itävalo (Seinäjoki)

Jouni Mäki (Kitee)

 

Kouvolan Pallonlyöjät

 

Mitalitaistoon tosissaan mukaan ilmoittautuva Kouvola hankki riveihinsä Hyvinkäältä Juha Korhosen ja Alajärveltä Janne Kivipellon. Molemmat herrat ovat todellisia täsmähankintoja ja nostavat jo ennestään vahvan joukkueen vielä lähemmäksi kärkijoukkueita. Joukkueesta löytyy joka sisä- ja ulkopelirooliin Suomen huippupelaaja. Varaa loukkaantumisiin ei Kouvolalla kuitenkaan ole.

 

Tulleet:

Juha Korhonen (Hyvinkää)

Janne Kivipelto (Alajärvi)

 

Lähteneet:

Joni Rytkönen (Kankaanpää)

 

Oulun Lippo

 

Siirtomarkkinoilla altavastaajan rooliin joutunut Lippo jäi varmasti kaipaamaan huhuiltuja isoja kaloja joukkueeseen, mutta edelleen varsin kilpailukykyisellä nipulla kauteen lähtevä oululaisjoukkue pelaa varmasti kiihkeitä ja tasaisia otteluita viime kaudesta vahvistuneen Kempeleen kanssa Oulunseudun herruudesta.

 

Tulleet:

-

 

Lähteneet:

Jere Vikström (Sotkamo)

Saku Hakkarainen (Sotkamo)

 

Pattijoen Urheilijat

 

Viime kaudella sarjapaikan pitkänkaavan kautta säilyttänyt Pattijoki teki suurimman muutoksen pelinjohtaja puolella. Seuran pitkäaikainen taustavaikuttaja Harri Tuomikoski siirtyi viuhkan varteen ja Jari Törmänen puolestaan teki paluun mailan varteen neljän vuoden pelinjohtajauran jälkeen. Myös pari välivuotta pitänyt Timo Vesaluoma nähdään Pattijoen riveissä tulevana kesänä. Viime kauden joukkueesta pelaajauransa lopetti Jussi Kemilä.

 

Tulleet:

Jari Törmänen (Välivuosi)

Timo Vesaluoma (Välivuosi)

 

Lähteneet:

Jussi Kemilä (Lopettanut)

 

Sotkamon Jymy

 

Sotkamo lähtee pitkästä aikaa haastajana alkavaan kauteen. Jo Jani Komulaisen ilmoitus uran päättymisestä oli kova isku Sotkamon menestymishaaveille, mutta viimeistään Immo Rautiaisen eturistisidevamma laittoi käden lähelle paniikkinappulaa Sotkamossa. Menetettyä johtajuutta paikkaamaan saapui Mikko Korhonen, joka kahden pelinjohtaja kauden aikana juhli kaksi kertaa mestaruutta Sotkamon viuhkassa. Pelaajana hän toimi joukkueen kapteenina ja samaa roolia on todennäköisesti tarjolla myös tulevalla kaudella. Siirtomarkkinoilta Sotkamo hankki nopeita paluumuuttajia Oulusta. Tulevan kauden joukkue vaikuttaakin viime kautta enemmän pelinjohtaja Mikko Kuosmasen näköiseltä joukkueelta.

 

Tulleet:

Jere Vikström (Oulu)

Saku Hakkarainen (Oulu)

Mikko Korhonen (Välivuosi)

 

Lähteneet:

Jani Komulainen (Lopettanut)

 

Vimpelin Veto

 

Viime kauden mestari ei paljon esittelyjä kaipaa. Mestaruuden myös talvikaudella hallista napannut joukkue lähtee tulevaan kauteen samalla rungolla, kuin viime kaudella. Viime syksynä jokitörmältä mestaruuden Vimpelille syöksynyt Mikko Haukkala kirjoitti jatkosopimuksen viimeisimpänä mestarina ennen joulua. Kaikki ennakkoasetelmat viittaavat siihen, että myös tulevana syksynä Vimpelissä juhlitaan, mutta onneksi vielä on koko kausi pelattavana.

 

Tulleet:

-

 

Lähteneet:

-


Takaisin uutisiin

 • grano
 • unico_logo
 • metehe png logo
 • Koff
 • seepee
 • Kulta_katriina_logo
 • piristeel
 • nordea
 • Intersport
 • lähitapiola
 • ilkka
 • sjoenenergia
 • seira
 • prp
 • op
 • Kodin remonttiykköset
 • PIKI logo pysty
 • karhu
 • bstr
 • värimiehet_punainen_ulkolinja
 • atria-logo
 • salotta
 • Gemifin.JPG
 • alma
 • tukkutalo
 • Nyqs nettios
 • Fysiopiste
 • Etappi 1

Naamakirjassa

 • eepee110
 • Seinäjoki-logo
 • BSTR
 • prp-jumyjussit
 eepee110
 Seinäjoki-logo
 BSTR
 prp-jumyjussit