Ei otteluita

Uutiset

06.05.2016
Kausiennakko 2016

Tulevaan Superpesiskauteen lähdetään 14 joukkueen voimin, kun uusina seuroina Superpesiskartalle tulevat Oulun Lippo ja Kempeleen Kiri. Tämä avaa näyttöpaikkoja myös monelle nuorelle tulevaisuuden tähdelle. JymyJussit aloittaa kauden äitienpäiväsunnuntaina 8.5 Alajärvellä Ankkureiden vieraana. Kotona Ilkka-areenalla joukkue pelaa ensimmäisen kerran torstaina 12.5, kun vastaan asettuu Kouvolan Pallonlyöjät.


JymyJussit

Viime kauden pettymyksen jälkeen JymyJussit nuorensi joukkuettaan ja teki remonttia myös organisaatiorakenteessaan. Pelillisellä puolella suurin muutos tuli, kun viime vuosien seinäjokisen pesäpallon ikoni Mikko Vainionpää vaihtoi räpylän merkkiviuhkaan Mikko Hylkilän siirtyessä seuran taustatehtäviin. Myös pelaajarintamalla oli liikettä, kun joukkueesta lähti ripakopallinen Superpesiksen runkosarjaottelu- ja kokolailla pudotuspelikokemusta Antti Kuusiston ja Veli-Pekka Yli-Hirvelän vaihtaessa naapurinseura Koskenkorvan Urheilijoihin ja Tero Viinamäen sekä Ilari Siutlan siirtyessä pesäpalloeläkeläisiksi. Tulijapuolella verkkoon tarttui Koskenkorvalla pienelle roolille jäänyt Toni Marjamäki, joka saapui JymyJussien etukentälle ja vaihtotilanteen purkutehtäviin. Takakentälle ja kotiutuspuuhiin saapui Vaasan Mailan kovakätinen kasvatti Jani Pylkkä. Välivuoden jälkeen pelikentille paluun tekevä Ville Hotakainen on myös erittäin tervetullut vahvistus JymyJussien linjaan.

Pelinjohtajien rankkaus: sija 13.

Lähtijät: Veli-Pekka Yli-Hirvelä (Koskenkorva)
             Antti Kuusisto (Koskenkorva)
             Tero Viinamäki (lopettanut)
             Ilari Siutla (lopettanut)

Tulijat: Toni Marjamäki (Koskenkorva)
           Jani Pylkkä (Haapajärvi)
           Ville Hotakainen ( välivuosi)
           Joonas Riikilä (Alajärvi)


Alajärven Ankkurit

Viime kaudella yksi sarjan positiivisimmista yllättäjistä jatkaa tällä kaudella lähes samalla rosterilla. Jokeriosasto sai Sami Mikkolanaholle tulitukea Tuomas Tallbackan palatessa isiensä maille ja Ankkuripaitaan. Hallikaudella Ankkurit eivät vielä ihmeitä esittäneet, mutta tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista Matti Iivarisen suojateille. Ulkona pelattu harjoitusottelu Pattijoen Urheilijoita vastaan päättyi raahelaisten voittoon jaksoin 2-1.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 9.

Lähtijät: Jere Saukko (Vimpeli)

Tulijat: Tuomas Tallbacka (Koskenkorva)

 

Hyvinkään Tahko

Hyvinkään halliotteluista oli tuloksena voitto ja tappio, eikä lopputurnauspaikkaa Joensuuhun irronnut menneenä talvena. Viime kaudella puolivälierissä Joensuuhun kapsahtanut joukkue hankki täksi kaudeksi kotiutusvoimaa Tampereen ykköspesisjoukkueesta Ville Keron muodossa. Ulkopeliin vahvistusta tuo viime kaudella niin Koskenkorvalla kuin JymyJusseissakin esiintynyt Juha Katajisto. Hyvinkää on virallisesti ilmoittanut ensi kauden tavoitteekseen mitalin. Joukkueen syömähampaat sisäpelissä tulevat löytymään Juhista Korhonen ja Puhtimäki sekä ulkopelissä Iiro Kuosasta. Ulkona pelatuista harjoituspeleistä Hyvinkää on napsinut pelkkiä voittoja, kun sekä Kouvola että JymyJussit ovat kaatuneet hyvän sisäpelin ansiosta.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 7.

Lähtijät: Timo Rantatorikka (lopettanut)
             Valentin Ikonen (Kouvola)

Tulijat: Ville Kero (Tampere)
           Juha Katajisto (Seinäjoki)

 

Joensuun Maila

Viime vuoden pronssimitalistia povataan myös tällä kaudella välieriin. Joskin ero takana tuleviin on kaventunut. Suurin muutos viime kauteen on Janne Vuorisen väistyminen pelinjohtajan paikalta ja Petri Pennasen vaihtaessa ”Slaikan” laikkaan. Pelaaja rintamalla liikehdintää oli molempiin suuntiin Sami Joukaisen suunnatessa Kiteelle, Jouni Itävalon Kankaanpäähän ja Timo Kallion saapuessa Pattijoelta. Joensuulta löytyy itä-länsitason pelimiehiä sisäpelin joka osa-alueelle Juha Niemen, Tuomas Jussilan ja Lauri Kivisen johdolla ja joukkue tulee myös alkavalla kaudella taistelemaan mitalisijoista.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 3.

Lähtijät: Sami Joukainen (Kitee)
             Jouni Itävalo (Kankaanpää)

Tulijat: Timo Kallio (Pattijoki)

 

Jyväskylän Kiri

Viime kaudella hienosti pelannut Jyväskylä eteni aina pronssiotteluun asti, jossa kuitenkin Joensuun Maila osoittautui paremmaksi. Viime vuoden joukkueesta on poissa Hannu Kiukkonen ja ulkopelispesialisti Jaakko Heikkinen. Molempien herrojen lopettamispäätös teki ison loven Jyväskylän rosteriin. Lautasen ääreen Jyväskylä sai monenlaisista vaivoista uransa varrella kärsineen Jani Karppasen, joka hallipeleissä osoitti olevansa uransa huippuaikojen tasolla. Jani oli mukana Kirin joukkueessa jo myös viime kaudella, mutta pääsarjatason pelejä vain muutama. Kirin joukkue on etenemisvoimainen Kimmo Carlsonin ja Ilkka Ylitalon johdolla. Vaihtolyöntiosaamista löytyy Miikka Matikan ja Juho Määttälän osalta. Lyöntipuolella Hannu Kiukkosen jättämää aukkoa täyttää Jukka Latvala ja Jani Karppanen.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 8.

Lähtijät: Hannu Kiukkonen (lopettanut)
             Jaakko Heikkinen (lopettanut)

Tulijat -

 

Kankaanpään Maila

Kankaanpäähän saatiin mieluinen paluumuuttaja, kun huhujen mukaan monen joukkueen hankintalistalla ollut Jouni Itävalo palasi kasvattajaseuraansa Joensuusta. Muuten joukkue pysyi viime vuodesta kasassa, eikä kärsinyt mitään merkittäviä menetyksiä. Nuori joukkue lähteekin varmasti parantamaan viime kaudesta, jolloin runkosarjassa joukkue sijoittui viimeiseksi ja säilytti sarjapaikkansa vasta karsintaottelussa Tamperetta vastaan. Halliottelut sujuivat kuitenkin joukkueelta mollivoittoisesti ja sekä Hyvinkää että Jyväskylä veivät pisteet halli-SM alkuturnauksessa. Joukkueen kantavia voimia tulevalla kaudella ovat eittämättä Itävalon lisäksi nuori lukkari Ville-Veikko Olli sekä kärkimies Lauri Kaartokallio. Harjoituspelien saldona tältä ulkokaudelta on ratkaisematon ottelu JymyJusseja vastaan, jossa molemmat joukkueet voittivat yhden jakson ja kylmän sään tuoman loukkaantumisriskin takia kotiutuslyöntikilpailu jätettiin pelaamatta.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 12.

Lähtijät: -

Tulijat: Jouni Itävalo (Joensuu)

 

Kempeleen Kiri

Kauden nousija joukkue lähtee tulevaan kauteen pitkälti viime vuotisella ykköspesisjoukkueella. Merkittävimpänä vahvistuksena voidaan pitää Oulun Liposta Kempeleelle siirtynyttä Superpesiksen sarjajyrää Antti Vihtkaria. Joukkueessa pelaa myös Nurmon Jymyn kannattajille tuttu Jyri Kyllönen, joka kantaa vastuuta joukkueen kotiutuksista ja tilkitsee kakkospuolta.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 14.

Lähtijät:

Tulijat: Antti Vihtkari (Oulu)

 

Kiteen Pallo

Alkutalven ehkä kovin siirtopommi tipahti Kiteeltä, kun kaikkien aikojen lyöjäjokeri Sami Joukainen siirtyi Etelä-Karjalaan Joensuun Mailasta. Muuten joukkue pysyi Toni Laakson menetystä lukuunottamatta kasassa. Kiteeläisjoukkueesta löytyy ehkä sarjan nopein etenijä; Ville Posti. Pitkään nuorennusleikkausta sisään ajanut joukkue ei ole onnistunut vielä, kovista nuorista pelimiehistä huolimatta, murtautumaan sarjan terävimpään kärkeen.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 10.

Lähtijät: Toni Laakso (Kouvola)

Tulijat: Sami Joukainen (Joensuu)

 

Koskenkorvan Urheilijat

Loukkaantumisten sävyttämä viime kausi on korvalla unohdettu ja tulevaan kauteen hankittiin pari paluumuuttajaa Yli-Hirvelän ja Kuusiston muodossa. Myös pitkäaikaistoipilaat Henri Itävalo ja Juho Toivola saadaan mukaan pelaamaan. Mitalipeleihin halajavat ilmajokiset pääsevätkin viime kautta paremmista lähtökohdista tulevaan kauteen. Ainoastaan Juho Toivola aloittanee kautensa jokeripaita päällä. Koskenkorvalla on tämän kauden harjoitusotteluista takataskussa puhtaat kolmen pisteen voitot Kankaanpäästä ja Alajärvestä ja 2-1 voitto JymyJusseista.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 5.

Lähtijät: Toni Marjamäki (Seinäjoki)
             Tuomas Tallbacka (Alajärvi)

Tulijat: Veli-Pekka Yli-Hirvelä (Seinäjoki)
           Antti Kuusisto: (Seinäjoki)

 

Kouvolan Pallonlyöjät

Koko sarjan ehkä nopein joukkue tulee Kouvolasta. Vahvistuksena viime kauden ”vitonen” sai joukkueeseensa hurjasti vaihtolyöntivoimaa Valentin Ikosen ja Toni Laakson muodossa. Joukkue on ennakkoasetelmissa ilmoittautunut vahvasti mukaan kamppailuun välieräpaikasta. Viime kaudella Jyväskylä onnistui viemään tuon paikan kouvolalaisten nenän edestä. Täksi kaudeksi joukkue on kuitenkin vahvistunut ja tähtäin on mitalipeleissä.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 4.

Lähtijät: Pasi Kokkonen (lopettanut)
             Matias Rinta-Aho (Vimpeli)

Tulijat: Valentin Ikonen (Hyvinkää)
           Toni Laakso (Kitee)

 

Oulun Lippo

Toinen uusi joukkue ensi kaudella on paluun pääsarjaan tekevä Oulun Lippo. Viime kauden ykköspesiksen voittaja on vahvistanut rivejään varsinkin lyöntipuolella, kun sekä Marko Pelkonen että Antti Korhonen tekivät paluun oululaisjoukkueeseen. Nousijajoukkueesta löytyykin enemmän Superin kokemusta, kuin monelta Superpesiskartalla jo aikaisemmin esiintyneeltä joukkueelta. Hallikaudella joukkue selvittikin tiensä Joensuun lopputurnaukseen, josta tuomisina oli heti paluukaudella mitali Jyväskylän kaatuessa pronssiottelussa. Lipon rosteri vilisee myös JymyJussien kannattajille tuttuja nimiä, sillä joukkueessa pelaa Ville-Pekka Jokinen ja Matti Korhonen sekä peliä johtaa Markku Hylkilä.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 6.

Lähtijät: Antti Vihtkari (Kempele)

Tulijat: Marko Pelkonen (Hyvinkää)
           Antti Korhonen (Pattijoki)

 

Pattijoen Urheilijat

Raahelaisjoukkue on jo pitkään ollut ennen sarjan alkua ennakkoasetelmissa jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta aina joukkue on onnistunut kampeamaan itsensä kahdeksan parhaan joukkoon. Tänä keväänäkään tuo ennakkoasetelma ei ole muuttunut ja runkosarjan lopussa nähdään onko vuodet toistensa veljiä. Pattijoelta oli syksyllä kovan luokan lähtijöitä, kun Timo Kallio ja Antti Korhonen jättivät seuran. Paikkaajia kaivettiin omista ja lähialueen nuorista tulevaisuuden tähdistä. Joukkueelleen kaikki kaikessa oleva Topi Kosonen pelaa isoa roolia ulkona lautasen ääressä ja sisällä yhtenä pääkotiuttajista.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 11.

Lähtijät: Antti Korhonen (Oulu)
             Timo Kallio (Joensuun)

Tulijat: -

 

Vimpelin Veto

Viime syksyn finalisti lähtee pienin muutoksin tulevaan kauteen, kun ”taikuri” Rantalahti lopetti uransa ja naapuriseurasta saatiin Saukko tilalle. Myös Matias Rinta-Aho palasi Vimpeliin yhden Kouvolassa vietetyn kauden jälkeen. Viime vuosien tapaan Vimpeli lähtee kauteen toisena finalistisuosikkina, mutta tänä vuonna jopa joidenkin papereissa mestarisuosikkina. Nousujohteisen viime kauden pelanneet ”saarelaiset” huuhtoivat tänä vuonna hallikauden päätteeksi kultaa Joensuun lopputurnauksessa. Kaikki näyttää siis Vimpelin kannattajien näkökulmasta hyvältä.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 2.

Lähtijät: Mikko Rantalahti (lopettanut)

Tulijat: Jere Saukko (Alajärvi)
           Matias Rinta-Aho (Kouvola)

 

Sotkamon Jymy

Viime ja sitä ja sitä ja sitä ja sitä edellisen vuoden mestari ei juuri esittelyjä ja ennakointeja kaipaa. Suurin muutos Joensuun tapaan tapahtui pelinjohtopuolella, kun Mikko Kuosmanen korvasi Mikko Korhosen viuhkan varressa. Sotkamo tulee varmasti alkavalla kaudella ajamaan nuoria pelaajia aktiivisesti sisälle, sillä joukkueen runko Roope Korhosen, Jani Komulaisen ja Toni Kohosen johdolla enemmän uran loppu- kuin alkupäässä. Sotkamo onkin viime vuosina varsin tiuhaan nuoria pelaajiaan toisiin Superin seuroihin. Alkavallakin kaudella esim. Onni Määttä aloittaa kautensa Kempeleen Kirissä. Nykyrungollaan Sotkamo on kuitenkin edelleen vahvin mestarisuosikki tulevalla kaudella.

Pelinjohtajien rankkaus: Sija 1.

Lähtijät: -

Tulijat: -


Takaisin uutisiin

 • grano
 • unico_logo
 • metehe png logo
 • Koff
 • seepee
 • Kulta_katriina_logo
 • piristeel
 • nordea
 • Intersport
 • lähitapiola
 • ilkka
 • sjoenenergia
 • seira
 • prp
 • op
 • Kodin remonttiykköset
 • PIKI logo pysty
 • karhu
 • bstr
 • värimiehet_punainen_ulkolinja
 • atria-logo
 • salotta
 • Gemifin.JPG
 • alma
 • tukkutalo
 • Nyqs nettios
 • Fysiopiste
 • Etappi 1

Naamakirjassa

 • eepee110
 • Seinäjoki-logo
 • BSTR
 • prp-jumyjussit
 eepee110
 Seinäjoki-logo
 BSTR
 prp-jumyjussit