Ei otteluita

Uutiset

02.05.2014
JymyJussit kenraaliharjoitusta vaille valmis kauteen!

JymyJussit kausiennakko2014

Seinäjoen JymyJussit lähtevät seurahistoriansa toiseen kauteen ennakkoon viime kautta vahvemmalla porukalla. Syksyllä tehdyt täsmähankinnat ja viime kaudella pelanneiden pelaajien kehitys nostavat JymyJussit potentiaaliseksi mitaliehdokkaaksi. Viime kaudella runkosarjan seitsemäs sija tiesi Pohjanmaa-derbyä, kun vastaan asettui runkosarjan kakkonen Vimpeli. Sarja meni nopeasti poikki suoraan kolmessa pelissä. Vaikka pudotuspeleihin pääseminen oli ensimmäistä kautta Superpesiksessä pelanneelle JymyJusseille vähimmäistavoite, olisi mahdollisuudet olleet pallon pomppiessa hieman toisin parempaan runkosarjan sijoitukseen ja tätä kautta ennakkoon tasaisempaan puolivälierävastustajaan. Mutta menneitä on turha surkutella. Viime kauden pettymys on käännetty ankaraksi harjoittelumotivaatioksi ja jokainen pelaaja on harjoitellut sen mukaan, että pelit jatkuvat aina syyskuulle asti. Se kulunut sanonta viimeisen pelin voittamisesta on ajanut JymyJusseja eteenpäin pitkän talviharjoittelukauden ajan. Se onko sato kypsää korjattavaksi syksyllä jää nähtäväksi. Joukkueen harjoittelusta ja motivaatiosta se ei ainakaan jää kiinni.

Kausi alkaa äitienpäivänä kotiottelulla Kiteen Palloa vastaan. Saavu siis paikalle todistamaan seinäjokisen huippupesäpallon uuden tulemisen toista kautta.

JymyJussit kaudella 2014

Veli-Pekka Yli-Hirvelä. Kymmenen Koskenkorvalla vietetyn vuoden jälkeen paluun Seinäjoelle tekevä "Velpe" tuo joukkueeseen kaivattua etenemisvoimaa. Lähes koko uransa aikuisissa kärkietenijänä pelanneella Yli-Hirvelällä on taskussaan 5 Itä-Länsi edustusta ja yksi SM-pronssi. Tavoitteekseen vaatimattomasti uran parhaan kauden pelaamisen asettanut on kullan arvoinen pelaaja niin sisä-, kuin ulkopelissä.

Ville-Pekka Jokinen. JymyJussien kanssa syksyllä kahden vuoden jatkopahvin kirjoittanut "Vee-Pee" nosti huimasti tasoaan viime kauden loppua kohti. Ulkopelissä kakkosvahdin paikalla pelannut vaihtaja esitti kenties yhden viime kauden näyttävimmistä ulkopelisuorituksista katkaistessaan syöksymällä Roope Korhosen läpilyöntiyrityksen runkosarjan viimeisessä ottelussa. Ilman Ville-Pekan huikeaa suoritusta Korhonen olisi noussut kaikkien aikojen tehopistetilaston ykköseksi.

Ville Hotakainen. Linjassa viihtyvä, erinomainen pelinlukija on JymyJusseille tärkeä palanen paitsi ulkopelissä, niin myös sisällä vaihtajanroolissa. Viime kaudella suurta roolia myös kaaripelaamisessa ottanut "Hota" on ehtinyt jo kevään harjoitusotteluissa näyttää vaarallisuutensa mailan varressa. Kahdessa ottelussa mies on lyönyt 1+4 juoksua, tämä vaihtajan roolissa pelaavalle miehelle todella kova, joskaan ei yllättävä tulos.

Mikko Vainionpää. Viime kaudella paikallisvastustaja Koskenkorvan Urheilijoiden väreissä pelannut Vainionpää tuo joukkueeseen yllä mainitun lyöntivoiman lisäksi myös lisää johtajuutta ja esimerkkiä. Monessa liemessä keitetyn pelaajan omien sanojen mukaan harjoittelukausi on joukkueena sujunut todella hyvin. Mikon uraa viime kausilla seuranneet tietävät Mikon kuntohuipun ajoituksen mestariksi ja esimerkin merkitys kasvaa sitä mukaa, kun ilmat syksyllä kylmenevät.

Markku Hylkilä. Joukkueen kapteeni Hylkilä oli hallikaudella täysin pitelemätön mailan varressa. Viime kauden lopun ikävän loukkaantumisen takia runkosarjaan päättänyt "Hylsy" on joukkueelle paitsi arvokas kotiuttaja myös johtohahmo kentällä ja kentän ulkopuolella. Sotkamon Jymyssä aikanaan kultaakin huuhtonut pelaaja tietää hyvin, mitä syksyn ratkaisupeleihin pääseminen vaatii ja miten siellä menestytään. Kapteenin esimerkillä joukkuetta eteenpäin piiskaava pelaaja.

Ville Viita. Viime kaudella kunnareiden makuun päässyt Viita palasi talvikaudella viime kauden etukentällä pelaamisen jälkeen takaisin linjapelaajan paikalle ja onkin osoittanut sillä paikalla miehekkäitä otteita. Ajokoiran roolissa viihtyvä pelaaja tunnetaan myös sanailusta vastustajan kanssa.

Ilari Siutla. Kankaanpään Mailasta täksi kaudeksi JymyJusseihin siirtynyt "Illu" esitti talven ensimmäisissä harjoitusotteluissa erittäin pirteitä otteita. Loukkaantumiset ja sairastelut estivät kuitenkin Siutlan esiintymisen Halli-SM alku- ja lopputurnauksissa. Sisä-ja ulkopelin monitoimimies.

Joonas Eirola. Tampereen Suomi-sarjajoukkueesta ainakin täksi kaudeksi JymyJusseihin siirtynyt Eirola on yksi Suomen parhaista etukenttäpelaajista. Välivuoden viime kesänä Superpesiskarkeloista pitänyt pelaaja on ollut mies paikallaan myös sisäpelissä. Kakkoskärjen vaihtajana pelannut Joonas on esitellyt harjoitusotteluissa yleisöä kohahduttavia ohitusnäppejä ja kakkosjatkepystäreitä. Joonas on myös vahva ehdokas lännen ykkösvahdiksi heinäkuun lopulla.

Jani Viljanen. Lukkari Viljasen matka kohti maan lukkarieliittiä jatkuu. Janin ehdottomat vahvuudet ovat ulkopelin puolella, mutta kuten viime kesä jo näytti, paikan tullen mies kyllä etenee ja lyö miestä kotiin siinä missä muutkin. Mikko Vainionpään paluu etukentälle parin vuoden Kossussa pelaamisen jälkeen on harjoitusotteluissa tuonut silmin nähden rauhallisuutta ja ennen kaikkea selkeyttä Janin lukkarityöskentelyyn. Tulee ottamaan kesällä seuraavan askeleen kohti huippua.

Jukka-Pekka Vainionpää. Viime kesänä koko Superpesiksen kuumin pelaaja valittiin myös heinäkuun pelaajaksi. Tähän valintaan tarvittiin 50 lyötyä yhden kuukauden aikana. Sarjakauden kynnyksellä pitkän sopimuksen JymyJussien kanssa tehnyt "Jukkis" tulee olemaan todella lähellä 100 lyödyn juoksun maagista rajaa runkosarjassa.

Tuomas Raunio. Talvikaudella suurin harppauksin kehittynyt "Rane" raivasi tiensä JymyJussien etenijäjokeriksi. Tarvittaessa myös kopparin paikalla pelaava nopeakinttuinen etenijä tulee olemaan vielä tulevaisuudessa todellinen tähtipelaaja mikäli kehitys jatkuu yhtä suurin harppauksin ja tarpeeksi suurta roolia on tarjolla.

Tuomas Tallbacka. "Jukkikselle" tulitukea jokeriosastolla antava "Tallu" löi JymyJussien ensimmäisen kunnarin kesäkaudella harjoitusottelussa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Viime kaudesta lyötyjen saldoa parantamaan lähtevä pelaaja hoitaa mallikkaasti niin vaihto-, kuin kotiutustehtävät ja taitaa siinä sivussa myös ilmavat syöksyt.

Tero Viinamäki. Kauden sairaslistalla aloittava "Booze" loukkaantui Halli-SM lopputurnaukseen valmistavassa harjoituksessa ja tuomio oli tyly; välilevynpullistuma ja alkukauden pelien seuranta polttolinjan sijasta vaihtoaition puolelta. Miestä odotetaan kentällä kesä-heinäkuun vaihteessa.

Tero Tyynelä. Ulkopelissä linjassa pääsääntöisesti polttajana pelaava -95 syntynyt oman juniorimyllyn tuotos aloittaa ensimmäisen kautensa Superpesiksessä. Pelannee ensi kesänä lisäksi YPJ:n joukkueessa ykköspesistä ja JymyJussien a-pojissa.

Valmennus- ja johtoryhmä jatkaa tulevalla kaudella tutussa koostumuksessa: Sami-Petteri Kivimäki 1PJ, Pasi Tyynelä 2PJ, Antti Piuhola valmentaja, Jussi Parvi fysiikkavalmentaja, Samu Peltomäki huoltaja, Aleksi Nenonen fysioterapeutti & Jyri Pellinen joukkueenjohtaja.

 

Uudet JymyJussit tilastoina runkosarjassa 2013

Tilastojen valossa varsinkin JymyJussien lyöntipuoli on vahvistunut. Ja tämähän sopii seinäjokiselle pesäpalloyleisölle, joka haluaa nähdä räiskyvää ja juoksurikasta peliä, varsinkin kotijoukkueen puolelta.Tilastoja vääristää jonkin verran pelattujen otteluiden määrän vaihtelu eri pelaajien kesken. Tilastoja tärkeämpää on kuitenkin johtajuus ja esimerkki, jota uudet vahvistukset ovat joukkueeseemme tuoneet. Muualle viime kauden jälkeen siirtyivät Joonas Hiirikoski (lop.), Markus Ojanperä (lop.), Juha-Matti Matilainen (Ankkurit), Paavo Pelto (PattU), Juho Toivola (KPL) & Jussi-Pekka Maunuksela (UPV)

Lyödyt: Joonas Eirola* 1+8; Ilari Siutla 1+7; Mikko Vainionpää 0+33; Veli-Pekka Yli-Hirvelä 1+1.

Tuodut: Joonas Eirola* 9; Ilari Siutla 18; Mikko Vainionpää 11; Veli-Pekka Yli-Hirvelä 21.

Kärkilyönnit: Joonas Eirola* 95; Ilari Siutla 86; Mikko Vainionpää 95; Veli-Pekka Yli-Hirvelä 76.

* Joonaksen saldo kaudelta 2012

 

Pelinjohtajan haastattelu

JymyJussien mediatiimi tavoitti pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen ja pääsi tekemään muutaman kysymyksen menneestä ja tulevasta.

1. Miten harjoittelukausi on sujunut ennakkokaavailuihin nähden? Ollaanko tavoitteessa ja aikataulussa?

- Harjoitukausi on sujunut keskitalven sairastelua lukuunottamatta hyvin. Pelaajat ovat yksilötasolla ottaneet askeleita eteenpäin ja joukkuetasolla olemme päässeet rakentamaan viime kauden päälle. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että viime vuonna kovalla työllä valettu perusta alkaa näkyä toiminnassa. Aikataulussa mennään ja tiedostetaan alusta alkaen selvänä ollut asia, eli syksyä kohden jatkuvasti kehittyen eteenpäin.

2. Kuka pelaaja on ollut talvikauden positiivisin yllättäjä?

- En käyttäisi sanaa yllätys, mutta olen tyytyväinen nuorien pelaajiemme haluun ja uskallukseen tarttua mahdollisuuksiin. Lisäksi kokeneimpien pelaajien nälkä voittaa ja olla entistä parempia on tehnyt vaikutuksen.

3. Nuorien pelaajien esiinmarssia nähtiin hallipeleissä. Tuleeko tämä jatkumaan myös kesällä?

- Ehdottomasti. Tuomas Raunio aloittaa jokeriosastolla ja Tero Tyynelä tulee pelaamaan säännöllisesti ulkopelissämme. Muut lahjakkaat juniorimme pääsevät pelaamaan hyvällä yhteistyöllä farmiseurassamme Ylihärmässä ja ovat sitä kautta valmiita Superpesikseen tarvittaessa.

4. Minkälaista peliä JymyJussit tulevat kesällä 2014 esittämään?

- Ulkopelin osalta tarkoitus on jatkaa viime kaudesta hyvät asiat mukana pitäen. Haluamme pelata agressiivistä ja lukevaa ulkopeliä. On selvää, että tavoitteisiin päästäksemme ulkopelin tulee olla kovalla tasolla. Sisäpelissä olemme tehneet kovasti töitä harjoituskaudella. Meidän on pystyttävä nostamaan sisäpelin tasoa viime kaudesta. Siihen kuuluu riittävän kovalla tasolla oleva peruspeli, joka tuottaa huippukotiuttajillemme tarpeeksi suuren yritysmäärän. Tämän lisäksi laaja ja monipuolinen materiaalimme antaa mahdollisuuden reagoivan peliin, jossa nopeat tilanteiden tunnistamiset pystytään käyttämään hyväksi.

5. Mitä katsojien kannattaa erityisesti seurata JymyJussien pelissä?

- Pelillisten asioiden lisäksi joukkueen asennetta ja halua voittamista kohtaan. Haluamme tarjota hienon lajimme parissa sykähdyttäviä suorituksia ja urheilun perusideaa, eli ankaraa kilpailua voittamisesta.

6. Mitä odotat seinäjokiselta pesäpalloyleisöltä? Miten yleisö voi omalta osaltaan vaikuttaa joukkueen esityksiin?

- Haastan koko yhteisön paikan päälle. Seinäjoella on muutaman kuivan kauden jälkeen kasassa joukkue, joka pystyy taistelemaan sarjan kärkisijoituksista. Lisäksi jatkuvasti kehittyvä stadionimme ja palvelut ottelutapahtumissa tarjoavat hyvää viihdettä kaikille. Viime kauden loppupeleissä yleisö eli mukana lupauksia antavasti, eli ääntä kehiin. Yleisön merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa kotijoukkueen kannalta.

7. Mitä terveisiä haluaisit lähettää katsojille ja kannattajille?

- Tulkaa sankoin joukoin toteamaan lupaamani asiat, eli JymyJussit pelaavat tulevalla kaudella voittavaa pesäpalloa mukaansa tempaavassa ottelutapahtumassa. Haluan erikseen toivottaa joukkueen puolesta kaikki alueen juniorit tervetulleeksi peleihimme ja pelien jälkeen tapaamaan joukkueen pelaajia!

- JY -


Takaisin uutisiin

 • grano
 • unico_logo
 • metehe png logo
 • Koff
 • seepee
 • Kulta_katriina_logo
 • piristeel
 • nordea
 • Intersport
 • lähitapiola
 • ilkka
 • sjoenenergia
 • seira
 • prp
 • op
 • Kodin remonttiykköset
 • PIKI logo pysty
 • karhu
 • bstr
 • värimiehet_punainen_ulkolinja
 • atria-logo
 • salotta
 • Gemifin.JPG
 • alma
 • tukkutalo
 • Nyqs nettios
 • Fysiopiste
 • Etappi 1

Naamakirjassa

 • eepee110
 • Seinäjoki-logo
 • BSTR
 • prp-jumyjussit
 eepee110
 Seinäjoki-logo
 BSTR
 prp-jumyjussit