Ei otteluita

Uutiset

05.02.2013
Otteluennakko JymyJussit –Vimpelin Veto

JymyJussit kohtaa toisessa harjoitusottelussaan ensi kauden mestarisuosikin Vimpelin Vedon Seinäjoki Areenalla pe 8.2 klo 20.30!

Vaikka pelataankin vasta harjoituspelejä ja valmistaudutaan Halli-sm alkuturnauksiin, niin ottelusta on tulossa varsin mielenkiintoinen. Molemmat seurat ovat panostaneet talvikauden otteluihin kunnolla ja tulevat pelaamaan jokaisessa ottelussa vain ja ainoastaan voitosta. Otteluennakkomme on hieman poikkeava, koska nyt päästetään ”ääneen”  joukkueiden pelinjohtajat Sami-Petteri Kivimäki ja Risto Ojanperä sekä pelaajat Ville Hotakainen ja Henri Puputti.

Pelinjohtajat vastasivat seuraaviin kysymyksiin:
1. Kertokaa joukkueenne kokonaisuudesta 2013 (joukkue,harjoittelu, hallipelien merkitys lopullisen joukkueen rakentamista varten) syksystä tähän asti.
2. Oma motivaatio paluusta haalarihommiin "Helsingin herra" vuoden/vuosien jälkeen.
3. Perjantain otteluun valmistautuminen, pelin teema ja ketä yleisön kannattaa joukkueestasi erityisesti seurata
4. Mikä on miehiään "taisteluparisi" Risto / Sami-Petteri: harjoittelu, voittaminen, parasta toisen pelinjohtajuudessa, kehitettävät asiat pelinjohtajuudessa ja terveiset perjantain kohtaamiseen.

Sämpy

Sami-Petteri Kivimäki

Harjoituskautemme alkoi lokakuun puolivälissä. Päätavoitteemme läpi harjoituskauden ovat ammattimaisuuden ja urheilullisuuden nostaminen päivittäisessä urheilijan tekemisessä, lajitehokkuuden nostamisessa sekä pelillisen identiteetin löytämisessä. Isoin asia joukkueella ensimmäisellä kaudella on palauttaa myös pelillisesti uskottavuus eli pelataan voittavaa pesäpalloa. Aloitimme hallikauden tammikuun alussa ja olemme päässeet harjoittelemaan isossa tilassa noin kuukauden verran. Kaksi viikkoa sitten pelasimme ensimmäisen harjoitusottelun, joka kertoi paljon tekemisestämme. Joukkueen ilme ja ote pelaamiseen oli hyvällä tasolla. Pelillisesti näimme jo pilkahduksia haluamistamme asioista, mutta myös niitä asioita joiden kanssa on syytä parantaa. Meille harjoituspelit ovat talvesta lähtien selkeitä testejä omasta tekemisen tasosta. Pelitilanne kertoo parhaiten eri asioiden toimivuuden sekä antaa parasta mahdollista tietoa omista pelaajistamme painetilanteissa. Joukkuetta rakennettaessa tärkeintä on saada paljon tietoa eri pelaajista erilaisissa pelitilanteissa. Olemme lähestyneet kokonaisuutta alusta lähtien peli keskiössä, eli kaikki harjoittelu tähtää peliin ja siellä onnistumiseen.  Harjoituksellisesti olemme aikataulussa ja tuleva Vimpeli peli kertoo jälleen paljon joukkueemme tasosta sekä yksilöidemme tasosta. Vastustaja on suoraan Suomen huipulta, joten se on loistava tasonmittaus meille.

Paluu haalarihommiin on maistunut todella hyvältä. Vuoden visiitti pesäpalloliiton hommissa antoi perspektiiviä asioihin ja lajin kokonaisuuteen. Työ oli mielenkiintoista ja antoisaa.  Jatkan edelleen liiton työryhmissä asioiden kehittämistä ja tykkään siitä paljon. Kuitenkin suurin intohimoni on valmentaa, ennen kaikkea yksilöiden päivittäinen kehittäminen ja sitä kautta joukkueen eteenpäin vieminen on todella mielekästä. Olen saanut ympärilleni kerrassaan loistavan valmennustiimin ja tukijoukot. Olosuhteet ja toimintaedellytykset alkavat olla huipputasoa. Olemme aloittaneet haastavan ja tavoitteellisen projektin seinäjokelaisen pesäpallon nostamiseksi takaisin Suomen huipulle ja olen erittäin innostunut sekä motivoitunut projektista. Valmentaminen ja pelinjohtaminen on intohimoni jota saan hienossa seurassa tällä hetkellä toteuttaa.

Tulevan perjantain Vimpeli ottelu on meille todellinen tasonmittaus. Vastustaja on yksi sarjan suurimmista ennakkosuosikeista ja varmasti nälkäinen taistelemaan mestaruudesta. Meidän valmistautuminen otteluun noudattelee alkuperäistä suunnitelmaa eli tarkoitus on parantaa peli peliltä ja tuoda hieman lisää asioita omaan peruspeliin. Itse odotan omilta pelaajiltani ottelussa ennakkoluulottomuutta ja pelirohkeutta. Vimpelin nopea joukkue haastaa ulkopelimme tosissaan ja onkin mielenkiintoista nähdä eri osa-alueiden toimivuus tällä hetkellä. JymyJusseista kannattaa seurata lukkarimme Jani Viljasen toimintaa suhteessa virkaveli Hannu Huuskoseen sekä ulkopelimme toimivuutta suhteessa vastustajan nopeisiin etenijöihin.

Risto Ojanperästä- Harjoittelu: Risto on harjoittelun suhteen suunnitelmallinen. Vimpeli on Riston johtaman tiimin johdolla harjoitellut hyvin. Voittaminen: Risto on erittäin voitontahtoinen. Mestaruus 2010 on varmasti tiukasti muistissa ja siihen johtaneet asiat. Niiden asioiden jalostaminen on varmasti yksi Riston tärkeimpiä tehtäviä viedä joukkuetta kohti isoja voittoja. Parasta Riston pelinjohtamisessa: Risto on parhaimmillaan yksilöiden innostajana ja johtajana. Kehitettävää Riston pelinjohtamisessa: Kaikilla meillä on varmasti aina kehitettävää, mutta suurimpana haasteenaan Ristolla tällä kaudella voi olla joukkueensa roolittaminen. Ykköskärki kivenkova, mutta kakkoskärjessäkin miehet janoavat ja tarvitsevat vastuuta. Terveiset Ristolle perjantain peliin: Katsos, vaihtopenkiltä ei sitten ulkopeliä johdeta!

sami-petteri_kivimäki

Risto Ojanperätuulettaa

Risto Ojanperä

Seuran lähtökohtina vuoden 2013 joukkuetta rakennettaessa olivat seuraavat asiat: a) Menestyvä, mestaruudesta taisteleva joukkue  b) Joukkueen rakennetta oli muutettava, omia junnuja lisää mukaan ja kauan yhdessä ollutta ruokoa oli hieman muokattava c) Rakennetaan sydämeltään sini-valkoinen joukkue, joka omalta osaltaan rakentaa ja vahvistaa meille niin tärkeää yhteisöllisyyttä. Saimme lisää etenemisvoimaa, taitoa vaihto- ja kotiutustilanteisiin, urheilullisia nuoria tulevaisuuden tähtiä ja sini-valkoisia sydämiä. Harjoittelun osalta kaikki lähtee sitoutumisesta, halusta ja tahdosta olla yhteisen tavoitteen kanssa tekemissä, ja tavoitella sitä intohimoisesti. Harjoittelumme lähtee yksilöstä ja sen kehittymisestä ja kehittämisestä yhteistyössä urheilijan kanssa. Minun johdollani valmennustiimin kanssa luomme sellaiset olosuhteet ja rakennamme työkalut, jotta yksilöistä rakentuu yhteistyössä meidän kanssa joukkue. Työn ja levon suhde ruokavalioineen sekä unen määrä/laatu on tie joka jokaisen pitää löytää, oikoa ei paljoa kannata. Olemme tarkoituksen mukaisesti olleet marraskuun alusta asti paljon yhdessä. Ennen joulua oli kolme leiriä ja sen jälkeen leireillään 3xkuukaudessa maaliskuun loppuun asti. Meillä on erityisen paljon tehtävää meidän peruspelimme kanssa, sillä koostumuksen ja pelinjohdon muutokset ottavat oma aikansa, että yhteinen sävel löytyy.

Kaikki harjoitusottelut ja SM-halli merkitsevät meille erityisen paljon. Pelaamme aina voitosta juuri sillä koostumuksella mikä kulloinkin on kentällä, se on meidän yksi meidän arvoistamme. Täytyy osata sekä voittaa että hävitä. Voittamiseen tarvittavaa asennetta ei voi kuin opetella ja oppia. Meidän mielestämme voittaminen vain tapahtuu, kunhan tekee opitut ja vaadittavat asiat mahdollisimman hyvin. Tuleva ottelu antaa meille sen kaiken mitä yksittäin harjoitusottelu voi antaa, tulemme saamaan moneen asiaan vastauksen, mahtava juttu, sillä 16.2 kohtamme Oulun alkuturnauksessa vahvan Pattijoen ja yllätyksellisen Ankkurit. Tavoitteemme on selkeä Joensuun lopputurnaus ja talvikausi siellä pakettiin.

Itselläni oli PPL vuosien jälkeen kaksi vaihtoehtoa, elämä ilman pesistä ihan kokonaan tai sitten valmentamaan. Sain kaksi merkittävää yhteydenottoa, joista päädyin Vimpeliin, sillä minulla on sini-valkoinen sydän. Olen mielettömän onnellinen että yhteinen elämämme Elinan kanssa antaa tällaiselle jutulle mahdollisuuden. 2v sisällä piilossa ollut intohimo roihuaa ja joukkueen jäsenenä on hienoa olla. Sain rakentaa valmennustiimin ja oleellisin henkilö siinä muita väheksymättä on Haapakosken Jussi. Yhteistyömme on yhteistyötä. Pesis on livenä kivaa.

Kuten aiemmin sanoin tuleva ottelu antaa meille paljon. Ottelussa kehitämme kaaripeliämme, ja Jani Viljanen antaa meille hyvän mahdollisuuden sen harjoittelemiseen. Peruspelimme elementit niin sisä-kuin ulkopelissä tulee olemaan tarkastelumme kohteena. Sisäpelissä mm. yleisesti pelin pyöriminen, josta tulokset näkyy selkeästi mihin kohtaan lyöntijärjestystä tulee kolmas palo, peruspelin ja reagoivan pelin suhde, ja kuinka pelin logiikka toimii pelaajien pelinjohdon välillä mm. merkkipeli. Ulkopelissä suoritusvarmuus ja räpylän tulee kestää, lukkareiden pelaaminen mm. heidän pelin rytmittäminen. Kysyttäessä ketä kannattaa seurata, ei ketään erityisesti, sillä kaikki tekemisemme perustuu yhteistyöhön. No tietysti yksilösuorituksien osalta Kanala, Lassila ja Rantalahti.

Sämpy Kivimäestä- Harjoittelu : Tietää kuinka yksilöä kehitetään. Voittaminen : On voittanut junnusarjoissa, vahva näky mitä voittaminen vaatii, opettelee sitä intohimoisesti ja tulee sen myös joskus oppimaan ja voittamaan aikuisissa, sen viimeisen ottelun. Parasta Sämpyn pelinjohtajuudessa: Ottaa asioista selvää, tekee hyvin läksyt. Kehitettävät asiat pelinjohtajuudessa: No jaa vaikea sanoa, hetkessä eläminen. Terveiset perjantain kohtaamiseen: VETO, Hävinnyt maksaa maanantaina lounaan…

 

TAISTELUPARI VILLE HOTAKAINEN JA HENRI PUPUTTI

1. Hallipelien merkitys pelaajille pitkässä talvessa.
2. Avainasia millä pysytään vuodesta toiseen huipulla/ millä huipulle päästään.
3. Perjantain ottelu yksilönä ja joukkueena, ketä yleisön kannattaa erityisesti seurata joukkueestasi
4. Mikä on miehiään "taisteluparisi": siviilielämä, sisäpeli, ulkopeli, terveiset perjantain kohtaamiseen

Hotakainen näpyttää.PNG

Ville Hotakainen

Merkitys ja arvostus hallipelejä kohtaan on mielestäni kasvanut. Olosuhteet alkavat olla ympäri Suomen siinä kunnossa talvellakin, että laadukkaita pelejä pystytään pelaamaan myös talvisin. Meidän joukkueelle merkitys on suuri ja tavoitteet hallipeleihin myös sen mukaiset. Olemme lähteneet tekemään asioita puhtaalta pöydältä, joten on hyvin tärkeä päästä pelaamaan jo pitkin harjoituskautta pelejä, että näemme missä pelillisesti menemme.

Päivittäinen työnteko. Lajina pesäpallo on erittäin haastava, koska se vaatii monien eri ominaisuuksien hiomista huippuunsa. Taitoa vaaditaan valtavasti ja taidon oppimiseen vaaditaan monia monia tuhansia toistoja. Mutta uskon, että taisteluparilta Henriltä tulee tähän se prikulleen oikea vastaus, koska hän on kuulemma paras kaikessa...

Tulevaan peliin valmistaudutaan tässä vaiheessa harjoituskautta pitkälti omien suoritusten ja joukkueen pelitaktillisten asioiden kautta, eikä mietitä liikaa vastustajan tekemisiä. Loppuviikkoa kohden herkistellen ja siirtäen ajatuksia peliin. Torstaina joukkueen kanssa kokoonnumme palaveriin ja harjoituksiin, missä käymme läpi asioita mitä haluamme pelissä nähdä tapahtuvan ja toteutuvan.
Yleisön kannattaa seurata Juho Rannon loistavaa multipelaajan osaamista tällä kertaa kopparin tontilla, Samu Peltimäen pyyteetöntä työtä pelaajien eteen valokiilojen ulkopuolella vaihtopenkin tuntumassa sekä johtavan Fysio Aleksi Nenosen pajalla harjaantuneita kinesioteippaustaitoja.

Mietteet taisteluparistani:

Siviilielämä on Henrillä "mallillaan" hehe…

Sisäpelissä Henrillä on Suomen puisin kääntönäppi.

Ulkopelissä Suomen 3.paras koppari.

Terveiset Henrille, että 2-3 taipaleella voi olla esteitä.

Puputti joessa

Henri Puputti

Hallipelien merkitys on ainakin meidän porukalle suuri, koska joukkue on vaihtunut jonkin verran, sekä pelinjohtaja. Hallipelit katkaisevat talven harjoittelua sopivasti ja antavat suuntaa miten harjoittelu on sujunut, ja tätä kautta voidaan painottaa tarvittavia asioita mitä pelissä tulee esiin. Lisäksi hallipeleistä lähtien tulee osata voittaa pelit, tiukat paikat tulee osata kääntää oman joukkueen hyväksi.

Tietyt harjoitteet ja asiat tulee tehdä aina huolella, jotta voi pysyä huipulla vuodesta toiseen. Peruskunnon, voiman, ja taidon ylläpitäminen helpottuu näin ns. vanhoilla päivillä. Suurimmat haasteet tulevat nopeuden ylläpitämisessä sekä liikkuvuudessa, mitä enemmän ikää tulee. Siksi näihin asioihin pitää kiinnittää huomiota enemmän. Lisäksi huolellinen lihashuolto sekä palauttavat harjoitteet ovat tärkeitä. Kuitenkin tärkein asia on intohimo lajiin ja halu menestyä niin yksilönä kuin joukkueenakin.

Ehdottomasti kannattaa seurata Vimpelin nopeutta pesien välillä, sekä nuorten miesten (Kanala, Lassila, Rinta-aho) ison askeleen ottoa kohti todellisia huippupelaajia. Lisäksi katsoisin Vimpelin kotiutusosaston moukarointia ympäri kenttää!!!

Mietteet taisteluparistani:

Siviilielämä, onko sitä? ;)

Sisäpelissä nallipyssy

Ulkopelissä Maskipelaajan unelmakohde

Terveisiä Perhosta, hyvä HOTARIII!

TERVETULOA SEURAAMAAN HUIPPUPESISTÄ!


Takaisin uutisiin

 • grano
 • unico_logo
 • metehe png logo
 • Koff
 • seepee
 • Kulta_katriina_logo
 • piristeel
 • nordea
 • Intersport
 • lähitapiola
 • ilkka
 • sjoenenergia
 • seira
 • prp
 • op
 • Kodin remonttiykköset
 • PIKI logo pysty
 • karhu
 • bstr
 • värimiehet_punainen_ulkolinja
 • atria-logo
 • salotta
 • Gemifin.JPG
 • alma
 • tukkutalo
 • Nyqs nettios
 • Fysiopiste
 • Etappi 1

Naamakirjassa

 • eepee110
 • Seinäjoki-logo
 • BSTR
 • prp-jumyjussit
 eepee110
 Seinäjoki-logo
 BSTR
 prp-jumyjussit